Talk:茜拉

出自維基百科,自由嘅百科全書
Jump to navigation Jump to search

我不知道這個藝人是誰?但在粵語地區,甚少人把「茜」唸爲「西」,特別用於人名上,發音多數爲「倩」。雖然在綱上查獲,倘若把「茜」當譯音用字,發音爲「西」,但我始終不認同。Tunguschan (傾偈) 2017年9月16號 (六) 09:26 (UTC) 若要以粵音替她定名,「詩娜」比較適合,但我不會替她更名,因爲我根本不知道她是誰!Tunguschan (傾偈) 2017年9月16號 (六) 09:34 (UTC)

對外連結有變 (2019年2月)[編輯]

各位編輯仝人:

我啱啱救返茜拉上面嘅 2 個對外連結。麻煩檢查下我改嘅嘢。有咩查詢,或者想隻機械人唔理啲外連,或者想隻機械人成版唔好掂,請睇呢版簡明嘅問答頁。我改咗呢啲外連:

如果隻機械人有錯,請睇問答頁嘅指示。

唔該晒!—InternetArchiveBot (報告軟件缺陷) 2019年2月14號 (四) 03:22 (UTC)

對外連結有變 (2019年3月)[編輯]

各位編輯仝人:

我啱啱救返茜拉上面嘅 1 個對外連結。麻煩檢查下我改嘅嘢。有咩查詢,或者想隻機械人唔理啲外連,或者想隻機械人成版唔好掂,請睇呢版簡明嘅問答頁。我改咗呢啲外連:

如果隻機械人有錯,請睇問答頁嘅指示。

唔該晒!—InternetArchiveBot (報告軟件缺陷) 2019年3月12號 (二) 06:07 (UTC)