Category talk:愛爾蘭運動

出自維基百科,自由嘅百科全書
Jump to navigation Jump to search

伊個分類係一個發動編輯戰嘅無名氏清空嘅。管理員要大家討論用焉個好,個無名氏就係都唔出聲,自己發動編輯戰重喺道反誣人等「唔融入本地文化」。以上係本人反對剷走分類嘅理由。【粵語文學大使殘陽孤侠】 2013年9月28號 (六) 05:27 (UTC)

講清楚尐,點樣清空?清空之前有乜版喺入面?--William915傾偈) 2013年9月28號 (六) 12:19 (UTC)
清空之前,蓋爾運動協會愛爾蘭足球聯賽等關於專業體育嘅文章,我都係放喺「愛爾蘭體育」裡面嘅,但係個無名氏就全部改晒去「愛爾蘭運動」,重大聲夾惡恁指責我「唔融入本地文化」。但係問題在於:蓋爾運動(例如蓋爾式足球)重話係「愛爾蘭(獨有嘅)運動」嗟,現代足球根本唔係愛爾蘭獨有嘅運動,夾硬改成「愛爾蘭運動」咪盞拿來搞?而且當WikiCantona要求我等「傾掂數,先決定點改,對事不對人」嘅時候,我就馬上覆咗,但係嗰個無名氏就打死都唔出聲,唔知點解。【粵語文學大使殘陽孤侠】 2013年9月28號 (六) 15:55 (UTC)