Talk:強姦

出自維基百科,自由嘅百科全書
Jump to navigation Jump to search

强奸就是一种性暴力行为,强奸行为应该是罪犯的耻辱,罪犯才是可耻的,没有尊严的应该是罪犯,凭什么说是对受害者的侮辱,这句话(強姦可以係對受害者嘅身體同尊嚴嘅一種凌辱)应该去掉,这是对受害者的歧视,强烈抗议!!!!!!

咁改好唔好啲?「强姦就係一種性暴力行為,施暴者用強姦去凌辱受害者嘅身體同埋尊嚴。」--WikiCantona討論) 2008年11月17號 (一) 12:45 (UTC)
"凌辱受害者嘅身體同埋尊嚴。" is always a consequence but not always an intention. * = )< Hillgentleman||二零零八年十一月十八號(星期二)格林尼治 04點17分02秒。>

對外連結有變 (2020年1月)[編輯]

各位編輯仝人:

我啱啱救返強姦上面嘅 3 個對外連結。麻煩檢查下我改嘅嘢。有咩查詢,或者想隻機械人唔理啲外連,或者想隻機械人成版唔好掂,請睇呢版簡明嘅問答頁。我改咗呢啲外連:

如果隻機械人有錯,請睇問答頁嘅指示。

唔該晒!—InternetArchiveBot (報告軟件缺陷) 2020年1月14號 (二) 08:21 (UTC)