2021年香港選舉委員會委員名單

出自維基百科,自由嘅百科全書
跳去導覽 跳去搵嘢

第六屆香港選舉委員會有1,500個席位,分為五大界別。當中當然委員有362人、機構提名委員156人同選舉委員982人。由於港區人大同政協嘅當然席位得190席,佢哋可以去其他界別登記做委員就可以自動攞到1席,今屆有15人噉做,變相令選舉委員減到967人。立法會議員本來得43個在任議員,後來資格審查委員會取消鄭松泰議員資格、陳沛然冇登記做當然委員同梁美芬身兼法律界當然委員,得返40人,令界別有50個位吉咗。

第一界別[編輯]

飲食界[編輯]

16人自動當選

盛智文 梁志偉 莊任明(自由黨) 梁振華 鍾偉平 盧浩宏 馮仲佳 徐汶緯
胡珠 方永昌 楊維 楊位醒(民建聯) 凌偉業 謝寶達 陳永安 吳德曉

商界(第一)[編輯]

17人自動當選,當中王冬勝率先以港區政協身份攞咗1席。

洪丕正 金澤培 余鵬春 林凱章 馮玉麟 霍啟山 余國賢 于健安 王冬勝
吳宗權 阮蘇少湄 BRADLEY Guy Martin Coutts 伍俊達 施熙德 周維正 陳細明 梁兆基

商界(第二)[編輯]

17人自動當選

劉鐵成 陳斌 楊華勇 謝湧海 邱建新 葉少明 李錦芬 王彭彥 梁偉浩(民建聯)
袁繼昌(袁武 林銘森 莊學山 楊振鑫(楊釗) 高敏堅 王紹基 伍淑清 黃楚恒

商界(第三)[編輯]

有18人爭17席,呢次亦都係呢個界別第一次出現有競爭嘅選舉。

香港僱主聯合會[編輯]

15人自動當選

郭基泓 麥建華 彭耀佳 許漢卿 ABATE Duncan Arthur William 鄺正煒 黃光耀 李澤楷
HEALY Patrick 曾安業 龐維仁 龔楊恩慈 陳永堅 鄺永銓 徐耀祥(自由黨)

金融界[編輯]

17人自動當選

陳文 李民橋 馬陳志 陳永德 鄭建崗 陳志輝 梁嘉麗 廖宜建 陳家強
郭浩景(新民黨) 傅劍 謝小玲 陳智文 王祖興 朱丹璠 施穎茵 葉子建

金融服務界[編輯]

18人參選,當中朱李月華以港區政協身份攞咗1席先,其餘17人就爭剩低嘅16席。

酒店界[編輯]

16人自動當選,當中胡文新以港區政協身份攞咗1席先。

盧曉楓(新民黨) 羅寶文 羅俊謙 黃澤峰 凌緣庭 李漢城 郭惠光 吳錦鴻
鄭志雯 鄭家安 周偉淦 王德賢 HARILELA Gobind Naroomal Gary 呂慧瑜 邱詠筠 胡文新

進出口界[編輯]

17人自動當選

孫榮聰 莊成鑫 郭英蘭 許華傑(民建聯) 李宗德 張明敏(民建聯) 李秀恒 陳少山 李曠怡
潘慶基 丁天立 陳建年 何志豪 温幸平 王賜豪 彭楚夫 王紫雲

工業界(第一)[編輯]

17人自動當選

陳偉聰 陳祖恒 趙子翹 蔡俊杰 陳婉珊 林世豪 陳嘉賢 施金城 周治平
莊子雄 查毅超 劉燊濤 鄭文聰 楊孟璋 葉中賢 陳允誠 丁煒章

工業界(第二)[編輯]

17人自動當選

史立德 吳宏斌 馬介欽 梁兆賢 吳國安 陳家偉 楊志雄 徐晉暉 黃震
陳永棋 黃家和 盧金榮 陳國民 駱百強 施榮恆 吳清煥 黃偉鴻

保險界[編輯]

有20人爭17個位

地產及建造界[編輯]

17人自動當選,當中黃志祥以港區政協身份攞咗1席先。

曾慶祥 廖聖鵬 孔祥兆 胡應湘 陳文博 鄭志剛 郭基煇 李家誠 黃志祥
李恒頴 馮國強 趙國雄 黃友忠 羅嘉瑞 梁志堅 KERR Keith Graham 利蘊蓮

中小企業界[編輯]

15人自動當選

盧錦欽 張偉儒 沈慧林 周嘉弘 鄭仲邦 巢國明 郭志華 何世杰
余敏 肖凱 丁鐵翔 陳國威 王廣漢 麥美儀 霍俊文

紡織及製衣界[編輯]

17人自動當選

朱立夫 蕭勁樺 羅正杰 陳愛菁 許彼得 陳淑玲 梁嘉彥 黃守正 劉培傑
邱允恭 方淑君 楊燕芝 呂聯鳴 顏金煒 楊詩傑 鄭文德 司徒志仁

旅遊界[編輯]

17人自動當選

吳熹安 施俊明 譚光舜 胡景豪 黃子榮 馬煜文 林心亷(民建聯) 唐偉邦 李振庭
鄧雯蕙 蘇子楊 王美嬌 黃進達 沈朝生 羅啟邦 林浩輝 李世華

航運交通界[編輯]

17人自動當選

司徒家成 丘應樺 吳天海 陳杰 賴永明 陳國盛 温子傑 黃良柏 陳宗彝
李鑾輝 黃文傑 李澤昌 凌志強 李博恩 方智輝 何立基 鄭克和

批發及零售界[編輯]

17人自動當選

邱安儀 蔡宗富 鄭皓明(鄭明明) 李勝幟(自由黨) 黃光輝 呂偉強 陳錦榮 黃紹基 余偉傑
郭詩慧 李致慧(自由黨) 梁勵 林偉文(自由黨) 吳永恩 梁日昌(自由黨) 孫道弘 張志祥

第二界別[編輯]

會計界[編輯]

提名委員[編輯]

由香港會計諮詢專家協會有限公司提名15人

趙柏基 李健 江智蛟 何超平 陳瑞娟
馮星航 陶匡淳 林智遠 張穎嫻 黃天祐
陳凱 周志賢 陳嘉齡 鍾永賢 陳弘毅

選舉委員[編輯]

15人自動當選

陳美寳 許麗瓊 廖於勤 鄭康祥 周志堂
陳錦榮 鄧海蓮 吳錦華 梁光健 陳維端
盧華基 黃浩源 鄺天立 施連燈 葉毅成

建築、測量、都市規劃及園境界[編輯]

當然委員[編輯]

指明職位 委員
1 香港建築師學會會長 蔡宏興
2 香港測量師學會會長 鄧海坤
3 香港規劃師學會會長 周日昌
4 香港園境師學會會長 許虹
5 香港房屋委員會主席 劉詩韻 (委員) 主席係運輸及房屋局局長
6 城市規劃委員會主席 廖凌康 (委員) 主席係發展局常任秘書長(規劃及地政)
7 市區重建局董事會主席 周松崗
8 香港房屋協會主席 陳家樂
9 古物諮詢委員會主席 蘇彰德
10 物業管理業監管局主席 許智文 (副主席) 主席係謝偉銓,同時身兼立法會議員同港區政協委員
11 社區參與綠化委員會主席 陳志球 (委員) 主席係發展局常任秘書長(工務)
12 消防安全條例諮詢委員會主席 郭柏威 (委員) 主席係屋宇署助理署長
13 海濱事務委員會主席 吳永順
14 土地及建設諮詢委員會主席 黃澤恩
15 大嶼山發展諮詢委員會主席 劉振江 (委員) 主席係發展局局長

選舉委員[編輯]

17人去爭15席

中醫界[編輯]

提名委員[編輯]

由港區世界中聯理事協會有限公司提名15人

周叔英 許斐 陳頤進 汪慧敏 林蓓茵
林家榮 陳仿陽 顏培增 林志秀 林國强
李嘉欣 鄭思榕 張振海 蔣超偉 王瑞

選舉委員[編輯]

16人爭15個位

教育界[編輯]

當然委員[編輯]

指明職位 委員
1 香港大學 李國章 由校務委員會主席擔任,校長係張翔
2 香港中文大學校長 段崇智
3 香港科技大學 廖長城 由校董會主席擔任,校長係史維
4 香港城市大學 黃嘉純 由校董會主席擔任,校長係郭位
5 香港理工大學校長 滕錦光
6 香港教育大學校長 張仁良 同時係港區政協委員、同埋另外一個指明職位(交通諮詢委員會主席)。
7 香港浸會大學校長 衞炳江
8 嶺南大學校長 鄭國漢
9 香港公開大學校長 林群聲
10 香港樹仁大學校長 胡鴻烈
11 香港恒生大學校長 何順文
12 由天主教香港教區指明的職位 劉超賢
13 由保良局指明的職位 陳正欣
14 由香港聖公會指明的職位 鄭慕智
15 由東華三院指明的職位 鄧明慧
16 由中華基督教會香港區會指明的職位 黃成榮

選舉委員[編輯]

黃均瑜以港區人大身份攞咗1席先,其餘14人去爭剩低13個位。

工程界[編輯]

當然委員[編輯]

指明職位 委員
1 香港工程師學會會長 鍾國輝
2 機場管理局董事會主席 蘇澤光
3 顧問工程師委員會主席 張志剛 (委員) 主席係發展局常任秘書長(工務)
4 建造業議會主席 陳家駒
5 建造商委員會主席 林健榮 (委員) 主席係發展局常任秘書長(工務)
6 水務諮詢委員會主席 關繼祖
7 交通諮詢委員會主席 霍偉棟 (委員) 主席係張仁良,身兼教大校長同港區政協
8 環境諮詢委員會主席 黃遠輝
9 電氣安全諮詢委員會主席 陳國璋
10 氣體安全諮詢委員會主席 陳慶龍 (委員) 主席係氣體安全監督(即機電工程署署長)
11 能源諮詢委員會主席 郭振華
12 橋樑及有關建築物外觀諮詢委員會主席 蔡豐松 (委員) 主席為路政署助理署長
13 升降機及自動梯安全諮詢委員會主席 高志偉
14 香港鐵路有限公司董事局主席 歐陽伯權
15 食水安全諮詢委員會主席 梁廣灝

選舉委員[編輯]

15人自動當選

姚勳雄 韋志成 黃維安 邵賢偉 卜國明
陳瑩瑩 何安誠 朱沛坤 鄧銘心 馬紹祥
蔣東強 潘樂陶 李炳權 嚴建平 鍾小平

法律界[編輯]

當然委員[編輯]

由6個基本法委員會香港委員出任

梁美芬 莫樹聯 陳弘毅 黃玉山 譚惠珠 (懸空)

提名委員[編輯]

由中國法學會港區理事協會提名9人

馬耀添 林峰 林青峻
黃繼兒 馬恩國 盧鳳儀
王鳴峰 趙云 鄺家賢

選舉委員[編輯]

由16人爭15席

醫學及衛生服務界[編輯]

當然委員[編輯]

指明職位 當然委員 備註
1 醫院管理局主席 范鴻齡
2 菲臘牙科醫院管理局主席 王桂壎
3 香港醫務委員會主席 劉允怡
4 香港牙醫管理委員會主席 李健民
5 香港醫學專科學院主席 梁嘉傑
6 香港護士管理局主席 羅鳳儀
7 香港助產士管理局主席 李麗賢
8 輔助醫療管理局主席 左偉國
9 藥劑業及毒藥管理局主席 沈明達 (成員) 主席係衞生署署長
10 脊醫管理局主席 朱珏欣
11 香港大學李嘉誠醫學院院長 梁卓偉
12 香港中文大學醫學院院長 陳家亮
13 人體器官移植委員會主席 黃幸怡
14 香港聖約翰救護機構理事會主席 鍾展鴻
15 醫療輔助隊總監 梁永鏗 (副總監) 主席係衞生署署長

選舉委員[編輯]

李國棟以港區政協身份攞咗1席先,其餘24人去爭剩低嘅14席。

社會福利界[編輯]

當然委員[編輯]

指明職位 委員
1 香港社會服務聯會執行委員會主席 陳智思 身兼行政會議非官守議員同港區人大
2 社會工作者註冊局主席 (團體決議唔登記成為當然委員) 主席係梁傳孫 (註冊社工)
3 社會服務發展研究中心理事會主席 邱浩波
4 東華三院董事局主席 譚鎮國
5 保良局董事會主席 林潞
6 仁濟醫院董事局主席 黃楚淇 又名「黃美斯」
7 博愛醫院董事局主席 李柏成 憲報上打錯做「李自成」
8 仁愛堂有限公司董事局主席 陳承邦
9 九龍樂善堂常務總理會主席 彭志宏
10 新家園協會有限公司董事會主席 許榮茂 身兼港區政協
11 無國界社工有限公司董事會會長 蟻星略
12 香港義工聯盟有限公司董事會主席 譚錦球 身兼港區政協
13 工聯會康齡服務社理事會主席 潘佩璆
14 勞聯智康協會有限公司執行委員會主席 孟毅
15 香港島各界社會服務基金會有限公司董事會主席 蘇長榮

選舉委員[編輯]

由於王䓪鳴李家祥陳勇分別以港區政協同人大身份喺呢個界別登記,所以選舉席位得返12席咁少,呢12席就由另外23人競逐。

體育、演藝、文化及出版界[編輯]

提名委員[編輯]

由中國香港體育協會暨奧林匹克委員會提名3人

王敏超 余國樑 湯徫掄

由中國文學藝術界聯合會香港會員總會有限公司提名9人

汪明荃 毛俊輝 洪祖星
周振基 林天行 譚詠麟
潘耀明 屈穎妍 許濤

由香港出版總會有限公司提名3人

李家駒 吳靜怡 黃鉦凱

選舉委員[編輯]

15人自動當選,其中鄭禕以港區政協身份攞咗1席先。

高克寧 陳永華 尹惠玲 盧永雄 李靜
陳志光 劉小康 楊國強 黃栢鳴 爾冬陞
黃寶基 王英偉 蘇惠良 貝鈞奇 鄭禕

科技創新界[編輯]

提名委員[編輯]

由粵港澳大灣區院士聯盟提名15人

支志明 袁國勇 唐本忠 黃乃正 趙國春
任詠華 莫毅明 陳清泉 葉嘉安 謝作偉
李焯芬 徐立之 張明傑 湯濤 蘇國輝

選舉委員[編輯]

楊建文以港區政協身份攞咗1席先,其餘15人去爭剩低嘅14席。

第三界別[編輯]

漁農界[編輯]

60席自動當選

陳博智 李彩華 冼偉倫 梁炳坤 陳志明 黃祥發 馮樹發 吳志華 陳潤才 鄧煖勳
黎勝仔 崔景恒 布偉華 張德勝 馮志康 彭華根 周炳輝 譚嗣籇 伍永裕 佘常光
劉金鳳 黃火金 鄭少華 温來喜 鄭景文 羅廣財 周耀基 黃元弟 朱淦明 莊忠平
張少強 梁觀好 黃根仔 梁冠華 黎全娣 黎德全 梁明堅 蔡德理 馮健忠 黃培吉
張火有 羅洛彤 盧蔭強 張錦如 楊上進 郭漢華 黃炳文 曾國強 陳上智 劉國輝
李日龍 林振偉 何玉生 盧萃霖 布家玲 梁金福 鍾清蓮 胡春月 陳建業 郭誌有

同鄉社團[編輯]

60席自動當選,當中吳換炎、周群飛同龔俊龍以港區政協身份優先攞走3席。

吳英鵬 莫靜璇 容冰 岑少雄 洪祖杭 樊敏華 車弘健 黃祖仕 莫海濤 蒙美玲
吳哲歆 黃書鋭 何毅強 馮權開 文頴怡 李德麟 應炳囡 李進 云海清 關頴琴
戴德豐 吳彩華 梁麟 葉吉江 施能獅 曹元石 姚茂龍 熊漢生 韓陽光 蕭木龍
鄧佑財 李鳳琼 陳禮安 柯文華 鄭亞玲 方俊文 吳金龍 王家惠 蔡敏 吳換炎
吳惠權 黃醒林 林曉毅 藍建平 黃自强 徐道睦 劉娟 王再興 黃永光 周群飛
曾燈發 簡植航 朱建蘭 陳曉津 林雄申 俞培俤 唐安英 張泰超 連鎮恩 龔俊龍

基層社團[編輯]

60席自動當選,當中潘蘇通以港區政協身份優先攞走1席。

何漢文 楊永杰 陳凱榮 王觀强 劉江華 吳承華 陳舜瑜 李月民 陳武 李誌峰
祝慶台 左滙雄 郭二澈 黃偉傑 黃業坤 連浩民 舒心 蔡榮星 彭兆基 吳文傑
黃暢然 楊子熙 陳磊明 陳純純 李一萍 黃春平 張仲哲 林晓東 温和輝 周轉香
林曉輝 黃振鴻 陳延山 陳惠平 王坤 張學明 趙秀嫻 謝永恒 宋啟明 劉天倪
陳健平 趙華娟 羅競成 董清世 陳偉明 金玲 胡池 雲天壯 范榮彰 何超蕸
徐莉 曾德成 黃進輝 李梓敬 林德興 余智榮 黃國平 蘇麗珍 陳鑑林 潘蘇通

勞工界[編輯]

72人爭60個位,當中工聯會派出50人;勞聯派出16人。

宗教界[編輯]

60席分別由6個宗教團體提名:

天主教香港教區[編輯]

李貴生 洪奕鈞 趙必匡 周兆鴻 何慶濂
謝珮怡 謝戰 王謙 謝青 麥鄧碧儀

中華回教博愛社[編輯]

薩智生 劉芝達 沙意 脱瑞康 張大恩
楊興本 王香君 艾歷斯 哈奇偉 司徒亮

香港基督教協進會[編輯]

莫裕生 何漢賢 易嘉濂 霍健明 蘇耀波
梁淑儀 鍾健楷 李炳光 張洪秀美 余仲良

香港道教聯合會[編輯]

梁德華 陳國超 黃成益 葉映均 李耀輝
葉永成 林赤有 侯永昌 羅清源 黃健榮

孔教學院[編輯]

湯恩佳 洪定騰 洪頂超 楊萬里 柯耀華
李文斌 黃祉穎 吳漢良 唐躍峯 姜玉堆

香港佛教聯合會[編輯]

釋道平 何德心 釋果德 李家祥 羅妙慈
釋宏明 釋演慈 釋衍空 譚春華 釋悟藏

第四界別[編輯]

立法會議員[編輯]

有40個立法會議員成功登記成為當然委員,另外陳沛然冇登記做選委;梁美芬循基基本法委員會香港委員成為當然選委;鄭松泰就畀資格審查委員會取消議員資格,所以一共有50席空缺:

梁君彥 李慧琼 謝偉俊 馬逢國 張華峰 盧偉國 邵家輝 陸頌雄
石禮謙 陳克勤 田北辰 陳恒鑌 葛珮帆 鍾國斌 柯創盛 劉國勳
張宇人 陳健波 何俊賢 梁志祥 廖長江 吳永嘉 容海恩 劉業強
林健鋒 黃國健 易志明 麥美娟 潘兆平 何君堯 陳振英 鄭泳舜
黃定光 葉劉淑儀 姚思榮 郭偉强 蔣麗芸 周浩鼎 張國鈞 謝偉銓

鄉議局[編輯]

27人自動當選

林偉強 莫錦貴 李國鳳 程振明 鄧瑞民 陳月明 黃文漢 黃漢權 劉啟康
李冠洪 劉智鵬 鄧志強 翁志明 陶桂英 温悅球 文美桂 沈豪傑 黃秋萍
余漢坤 周玉堂 林奕權 邱錦平 鄧賀年 李耀斌 何紹基 陳志榮 韋國洪

內地港人團體代表[編輯]

提名團體 委員
1 深圳工聯諮詢服務中心 洪美容
2 廣州工聯諮詢服務中心 劉志強
3 東莞工聯諮詢服務中心 胡耀鋒
4 中山市工聯諮詢服務中心 陳善明
5 惠州市工聯諮詢服務中心 黃必文
6 工聯康齡長者服務社(中國香港)廈門代表處 陳秀欽
7 中國香港(地區)商會 蕭惠君
8 中國香港(地區)商會—天津 楊亮賢
9 中國香港(地區)商會—上海 黃有權
10 中國香港(地區)商會—浙江 湯耀光
11 中國香港(地區)商會—廣東 杜源申
12 中國香港(地區)商會—福建 陳又誠
13 中國香港(地區)商會—廣西 潘家穰
14 中國香港(地區)商會—四川 洪清農
15 中國香港(地區)商會—武漢 林華
16 中國香港(地區)商會—遼寧 張立
17 中國香港(地區)商會—山東 李成祚
18 香港專業人士(北京)協會 馮國佑
19 上海香港聯會 陳浩華
20 廣州市天河區港澳青年創業服務中心 陳賢翰
21 香港內地經貿協會 黃炳逢
22 深圳市前海香港商會 馬鴻銘
23 重慶海外聯誼會—在渝港澳企業家分會 張鵬
24 福建省僑商聯合會 邱偉銘
25 惠州仲愷高新區港澳青年創新創業聯合會 宋東
26 廣州花都區在花港人聯誼會 王東明
27 佛山禪城區港人交流會 羅家聰

港九分區委員會、地區撲滅罪行委員會及地區防火委員會委員代表[編輯]

78人爭76席(提名期最後一日,有2人報名參選形成競爭)

新界分區委員會、地區撲滅罪行委員會及地區防火委員會委員代表[編輯]

82人爭80席(提名期最後一日,有2人報名參選形成競爭)

第五界別[編輯]

香港特別行政區全國人大代表及香港特別行政區全國政協委員[編輯]

190席屬於當然委員,161人係港區政協,29人係港區人大

孔令成 方文雄 王力平 王志良 王亞南 王明凡 王明洋 王國強 王惠貞 王貴國
白水清 石漢基 成龍 朱新勝 朱鼎健 朱銘泉 江達可 何一心 何柱國 佘德聰
余國春 吳旭洋 吳良好 吳傑莊 呂耀東 李一 李山 李明 李胥 李大壯
李子良 李小加 李文俊 李民斌 李家傑 李偉斌 李國興 李勝堆 李惠森 李賢義
李澤鉅 沈南鵬 周永健 周安達源 周厚立 周春玲 孟麗紅 屈恩 林大輝 林定強
林建岳 林淑儀 林積燦 邱達昌 姚珏 姚志勝 施清流 施榮懷 施維雄 洪明基
紀海鵬 胡定旭 胡經昌 胡漢清 胡劍江 唐英年 唐偉章 孫少文 容永祺 馬浩文
高永文 高佩璇 高彥明 高敬德 區永熙 屠海鳴 張力 張勁 張文光 張志剛
張松橋 張國榮 張學修 張懿宸 曹暉 曹其東 梁亮勝 梁振英 梁高美懿 梁滿林
凌友詩 莊紹綏 許家印 許漢忠 郭孔丞 郭炳聯 陳仲尼 陳卓禧 陳紅天 陳清霞
陳馮富珍 陳新滋 傅軍 彭長緯 曾偉雄 曾智明 曾毓群 馮丹藜 馮華健 黃國
黃少康 黃若虹 黃英豪 黃敏利 黃華康 黃楚基 黃楚標 黃毅輝 黃錦輝 黃蘭茜
涂輝龍 楊振勳 楊志紅 楊國強 楊紹信 楊莉珊 葉建明 葉順興 董吳玲玲 董建華
詹洪良 翟美卿 趙東平 劉長樂 劉炳章 劉與量 樓家強 蔡加讚 蔡冠深 黃玲玲
鄧日燊 鄧清河 鄧竟成 黎棟國 盧紹傑 盧業樑 閻峰 霍啟剛 龍子明 戴希立
薛光林 謝俊明 簡松年 鄺保羅 魏明德 嚴彬 蘇紹聰 釋寬運 鍾瑞明 龔永德
王庭聰 吳亮星 吳秋北 李引泉 李君豪 李應生 林順潮 林龍安 姚祖輝 洪為民
胡曉明 馬豪輝 陳亨利 陳振彬 陳曼琪 陳曉峰 黃友嘉 朱葉玉如 葉國謙 雷添良
蔡毅 蔡素玉 鄭耀棠 盧瑞安 霍震寰 鄺美雲 顏寶鈴 譚志源 譚耀宗 許明金

有關全國性團體香港成員代表[編輯]

110人自動當選

靳麗娟 彭徐美雲 梁毓偉 連洲杰 凌俊傑 蔡德昇 陳耘 李偉強 杜家駒 程燕
陳聰聰 何超瓊 范駿華 駱勇 廖伊曼 許奇鋒 計艷莉 林新強 張利平 梁煒茵
阮曾媛琪 何文琪 陳曉鋒 王耀瑩 林智彬 陳健文 鄧宣宏雁 趙青 吳輝體 梁日輝
姜岩 蔡鄭臻 吳學明 詹勝 陳昆 陳學鋒 楊毅 任達榮 楊育城 姚珩
張雅麗 蔡志婷 胡志禧 林琳 姚鵬輝 蘇清棟 唐梓恩 盧温勝 劉愛麗 徐新英
張佐姣 唐偉年 楊政龍 陳穎欣 包鴻勳 王育民 高志森 莫華倫 莊哲猛 王錦彪
周莉莉 李思廉 謝曉虹 施永泰 賴俊霖 蔡建四 葉長清 馬忠禮 吳志斌 沈家燊
陸海 馬春玲 黃子文 譚雪欣 謝承潤 丁良輝 曾志偉 劉央 陳進強 馬駿
王少華 呂聯勤 林顥伊 黃芷淵 劉根森 包文駿 郭少明 陳幼南 林樹哲 黃惠山
簡慧敏 楊全盛 劉智仁 何坤洲 郭芙蓉 吳華江 莊紫祥 鄭翔玲 廖宇軒 盧文端
張心瑜 梁宏正 趙磊 莊家彬 周伯展 關百豪 黃敬 管浩鳴 王錦輝 陳志煒